Yogakurs

Velkommen til Ananda Yogasenter på Villa Møllebakken!

Sommer intensivkurs 13.-16. august. Høstens kurs starter i uke 34 fra 20. aug.

Alle de problemene du møter i livet, alle oppturene og nedturene, er i virkeligheten redskaper for din personlige utvikling. Alt du møter i livet, enten det er behagelig eller ubehagelig, er egentlig verktøy for å nå en høyere bevissthet. Disse tingene er virkelig til hjelp. På dette stadiet, fra ditt begrensede personlige synspunkt, ser du kanskje negative opplevelser bare som kjepper i hjulene, som plunder og heft. Men det er faktisk dette som er testene og verktøyet du trenger for å bryte gjennom og nå den fullstendige forståelsen av virkeligheten. Forstyrrende tanker i meditasjonen og i dagliglivet kan oppleves som hindringer. Men det er disse tankene som får deg til å først bli klar over, så å møte, og til sist å jobbe deg gjennom de personlige blokkeringene som hindrer deg i å løfte deg til en høyere bevissthet.

Uten disse snublestenene ville du aldri blitt oppmerksom på de svakhetene i deg selv som avholder deg fra høyere opplevelser. Det er bare gjennom dine fiender at du blir klar over dine private særheter. Det er bare når du føler deg ulykkelig at du kan få øye på spirene til ubalanse i deg selv. Uten hverdagsproblemene ville du aldri prøve å overvinne dine svakheter. All sinnsbevegelsen du opplever i hverdagen er det som ansporer deg til å overkomme dine begrensninger. Så innse hva som plager deg og bruk dagliglivet som middel for å nå det fullkomne.

Swami Satyananda Saraswati

Det er bare praksis som gjelder..

Ordet yoga er sanskrit, og betyr forening; av kropp og sinn, jord og himmel, individ og kosmos, mannlig og kvinnelig… Yogatradisjonen inneholder metoder til kunnskap og innsikt om oss selv og verden omkring oss. Vi arbeider med helheten av kropp, sinn og ånd, gjennom ulike innfallsvinkler. Alle kan finne noe innen yoga som de greier å utføre, og som de kan ha glede og nytte av. Gå et kurs og få din egen opplevelse av yoga!

Pilates-trening har navn etter Joseph Pilates, som utviklet en serie øvelser med vekt på å styrke kjernemuskulaturen, for bedre holdning og riktigere pust. Vi trener ut fra eget ståsted, slik at øvelsene blir presise, riktige og styrkende.

Du kan fortsette å praktisere på egen hånd. Eller lære mer. Ananda Yogasenter tilbyr kurs midt i Tønsberg, midt i Vestfold, i kjøreavstand fra Larvik og Sandefjord, Horten og Holmestrand. Weekendkurs, ukeskurs, og ukentlige kurs. Det er undervisning i yoga, avspenning og meditasjon, og svangerskapskurs med fødselsforberedelse: yoga for gravide. Vanlige virkninger er bl.a. større smidighet og velvære, ro og klarhet, mindre stress og bedre søvn. Og du kan trene Pilates for økt styrke. Velkommen på kurs!