Om Sentret

Ananda Yogasenter ble startet i Tønsberg i 1991 av Ada Bonde Raknes. De første årene var kursene i Graabrødregaten, hvor det nå er administrasjon. Siden 1996 har kursene vært på Villa Møllebakken, en nydelig redervilla i parken ved siden av Haugar Vestfold Kunstmuseum, like ved Farmandstredet kjøpesenter og busstasjonen. Huset var i mange år bibliotek, men brukes nå til kurs og selskapslokaler, og blir stadig finere. Adressen er St. Olavs gt 6. Med bil kjører man St. Olavs gate og svinger opp på selve haugen, Møllebakken (derav navnet).

Fra høsten 2007 har vi egne lokaler i 2. etasje, med vinduer mot parkeringsplassen. Her finnes matter til å gjøre øvelsene på, meditasjonsputer å sitte på, og tepper til å ha over seg under avspenningen. Man praktiserer både yoga og Pilates med ledig tøy man kan bevege seg i, uten sko, og helst på tom mage.

Lørdag 20. august 2016 feiret vi at Ananda Yogasenter har vært 25 år i Tønsberg.

Ananda Yogasenter
Ananda Yogasenter
på Villa Møllebakken

Ada, lærer på kursene:

Ada Bonde Raknes er fra Oslo, men har røtter i Tønsberg. Hun har selv praktisert yoga siden 1980. Hun har åtte års fulltidsutdannelse som yogalærer hos Swami Janakananda ved Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole i København og Småland og hos Peo ved Yogaskolen i Oslo. Ada har undervist i yoga siden 1984. Hun etablerte Ananda Yogasenter i Tønsberg i 1991. Som et ekstra tilbud til deltakerne på kursene for gravide, tok hun også instruktørkurs i babymassasje hos Axelsons i Oslo i 1996. Fra 2006, etter noen års praksis og gjennomgått instruktørkurs underviser Ada også i Pilates.
Våren 2014 supplerte Ada sin utdannelse som lærer i buddhistisk meditasjon og filosofi ved Bodhicharya-instituttet i Sikkim, India.
Og i 2017 har hun gått fordypelseskurs i meditasjon hos Swami Pragyamurti ved Satyananda Yoga Centre i London, UK.

Ada Bonde Raknes er cand.mag. i realfag fra Universitetet i Oslo, og tidligere byråkrat.

”Min første kontakt med yoga var et weekendkurs i Oslo våren 1980. Yoga berørte meg så dypt, og på så mange plan, at jeg med en gang skjønte at dette måtte jeg fortsette.
Etter et to ukers internatkurs samme sommer var vanen med å praktisere yoga etablert. Jeg begynte på en utdannelse til yogalærer, fordi det var den enkleste måten å fordype seg i yoga, uten planer om å bli lærer. Men det viste seg så givende å undervise at det har jeg gjort siden. Noen år i Danmark og Sverige, noen år i Oslo, og siden 1991 her i Tønsberg med Ananda Yogasenter. Og det å undervise i yoga er stadig det mest meningsfylte jeg gjør.”

Ada Bonde Raknes yogalærer
Ada Bonde Raknes, lærer på yogakursene